30.06.2022.

Sporazumom o suradnji do sigurnije budućnosti MKS-a

Sporazumom o suradnji do sigurnije budućnosti MKS-a

U Amfiteatru Dolac Parka skulptura Dubrova 29. lipnja 2022. potpisan je Sporazum o suradnji u realizaciji programa Mediteranskog kiparskog simpozija. Sporazum su potpisali župan Istarske županije Boris Miletić, gradonačelnik Labina Valter Glavičić, načelnica Općine Sveta Nedelja Irene Franković, direktorica Turističke zajednice Labina Astrid Glavičić i predsjednica Udruge Mediteranski kiparski simpozij Renata Kiršić.

O povijesti simpozija govorila je njegova umjetnička voditeljica Tea Bičić istaknuvši kako je današnje potpisivanje Sporazuma od velikog značaja za Mediteranski kiparski simpozij. Istarski župan Boris Miletić kazao je kako je sretan i radostan što danas potpisuju ovaj Sporazuum: (ton – Boris Miletić). Mediteranski kiparski simpozij, ustvrdio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić, doživljava novu mladost te dodao: (ton – Valter Glavičić). Zahvalio je on na izuzetnom trudu za razvoj simpozija predsjednici Renati Kiršić, umjetničkoj voditeljici Tei Bičić, pročelniku Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimiru Torbici i bivšem labinskom gradonačelniku Tuliju Demetliki.
Mediteranski kiparski simpozij daje od 2017. godine novi život i vidljiv napredak Parku skulptura“, kazala je načelnica Općine Sveta Nedelja Irene Franković: (ton – Irene Franković). Direktorica Turističke zajednice Labina Astrid Glavičić je ustvdila kako oni posljednjih godina daje veliki doprinos u financiranju MKS-a: (ton – Astrid Glavičić). Govoreći o Parku skulptura i MKS-u predsjednica Udruge Mediteranski kiparski simpozij Renata Kiršić kazala je da je tu: (ton – Renata Kiršić).
Potpisivanju Sporazuma o suradnju nazočili su i zamjenik župana Tulio Demetlika, pročelnik Ureda župana Ivan Glušac i pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica. Dodajmo kako  će na ovogodišnjem 44. sazivu Mediteranskog kiparskog simpozija, koji je se održati od 16. srpnja do 6. kolovoza, stvarati akademska kiparica Marina Bauer iz Zagreba i akademski kipar i profesor  Stefan Esterbauer iz Linza u Austriji. 
Izvor: Radio Labin