26.10.2022.

NOVI CIKLUS TEMATSKIH RADIONICA U PARKU SKULPTURA DUBROVA

NOVI CIKLUS TEMATSKIH RADIONICA U PARKU SKULPTURA DUBROVA

Udruga Mediteranski kiparski simpozij organizira tematske radionice za djecu s voditeljicom, ujedno autoricom radionica umjetnicom Marinom Rajšić. Radi se o dvije jednodnevne radionice koje će se odvijati 31. listopada i 4. studenog u prostoru Parka skulptura Dubrova. Prijave su moguće na mail info@parkdubrova.eu, a broj sudionika je ograničen. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a organizator osigurava sve materijale.

Park skulptura Dubrova mnogima je omiljeno mjesto za popodnevnu šetnju, rekreaciju, druženje, poligon za igru, i što je najvažnije – upoznavanje sa skulpturama relevantnih autora umjetničke scene. Kako bi ga se očuvalo, ali i maksimalno iskoristilo ono što pruža, povremeno bi dobro došle smjernice.
Radionica će biti usmjerena na istraživanje prostora Parka, (skrivenih) karakteristika pojedinih skulptura i načina unaprijeđenja iskustva posjetitelja iz perspektive djeteta. Nakon šetnje i upoznavanja sa zanimljivostima koje Park skulptura Dubrova čuva, polaznici će izrađivati znakove – smjernice koje će se ticati načina gledanja ili interakcije s pojedinom skulpturom, podsjetnike na poželjne obrasce ponašanja za vrijeme boravka u Parku, ili pak osobne preporuke polaznika za bolji doživljaj lokaliteta. Znakovi će privremeno biti postavljeni u Parku. Nikad nije prerano za edukaciju najmlađih o važnosti očuvanja i osvještavanje o dragocjenosti pored koje živimo, a unutar koje imamo priliku svakodnevno boraviti. –
izjavila je Marina Rajšić, autorica radionica.

Radionica Znakoviti park održat će se u ponedjeljak 31. listopada (ponedjeljak) s početkom u 10 sati, a namjenjena je djeci od 7 do 12 godina starosti.

Ženske kiparice

Tijekom radionice Obuhvat u fokusu će biti skulpture Plod (1975.), autorice Ane Bešlić i Obuhvat (1978.), autorice Vlaste Tihec Zorko. U tehnici tuša i laviranog tuša polaznici će proširiti svoje znanje o crtačkoj/slikarskoj tehnici s naglaskom na kompoziciju, kontrast i teksture, ali i analizi samih skulptura i zastupljenosti skulptura ženskih autorica u Parku skulptura Dubrova.

Radionica Obuhvat održat će se 4. studenog (petak) s početkom u 16.00 sati, a namjenjena je djeci od 7 do 12 godina starosti.

Program Edukativnih šetnji i radionica u Parku skulptura Dubrova financijski potpomaže Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske,a sufinanciraju Grad Labin, Općina Sveta Nedelja i Istarska županija Odjel za kulturu i zavičajnost.