Inklunzivna kultura u Parku skulptura

U Parku skulptura Dubrova ugostili smo članove i štićenike udruge Društvo za istraživanje i potporu te udruge osoba sa intelektualnim teškoćama SRCE iz Rijeke koji su nam u višesatnoj radionici pomogli u obnovi suhozida koji se nalazi u ulazu u Park iz smjera Vineža. Suhozid smo počeli obnavljati lanjske godine u sklopu projekta “Gradimo Park!” gdje je obnovljeno 30-ak metara suhozida, a nastavili smo prošlog tjedna gdje smo obnovili 2 metra i usput posadili sukulente….

Skulptura “Dodir” predstavljena je javnosti

Toplo proljetno poslijepodne okupilo je stanovnike Kune i njene posjetitelje povodom javnog predstavljanja skulpture “Dodir” njihovog Emila Bobanovića Ćolića, akademskog slikara i kipara rođenog upravo u Kuni na Pelješcu. U sklopu protokolarnih govora publici se obratio autor Emil Bobanović Ćolić koji nije krio radost i zadovoljstvo suradnjom njegove rodne Kune i Labina u kojem je boravio i radio preko 30 godina života.

Rabačke “Perle” dobile signalizaciju

Po uzoru na već označene skulpture u Parku skulptura Dubrova svoj je signalni stupić dobila i skulptura Vaska Lipovca naziva “Perle” koju je umjetnik radio 1996. Jedna od zaštitinih znakova Rapca i rabačkih plaža sastoji se od 18 kamenih kugli promjera 30 cm postavljene su na stijenu koja dijeli dvije plaže ispod crkve Svetog Andrije.

Bijela cesta

Postavljena informativna tabla za Bijelu cestu

Postavljanjem informativne table posjetitelji mogu dobiti uvid o autorima dionica kroz očitavanje QR koda koji vodi na službenu web stranicu Parka skulptura gdje se može naći više informacija i fotografija o pojedinom autoru i dionici, a moguće je poslušati i audiovodič te pogledati videe o nastanku pojedinih dionica.