19.05.2020.

Tabla pravila ponašanja

Tabla pravila ponašanja

Proljeće je stiglo i u Park skulptura Dubrova. Zelenilo i cvrkut ptica najavili su toplije dane koje građani provode na otvorenom u našoj zelenoj oazi. Šetači, trkači, rekreativci, djeca i mladi, kućni ljubimci u dnevnoj šetnji sa svojim vlasnicima, svi oni uživaju blagodati prostora Parka. 

Uspješno smo preživjeli period trajanja ograničenja kretanja ali i socijalne distance koju je uzrokovala epidemija koronavirusa te se polagano vraćamo u normalu.

Nažalost, primijetili smo da zbog povećanog korištenja prostora dolazi i do povećanog stvaranja smeća te se time umanjuje doživljaj boravka u Parku. S obzirom na to da se o Parku brine Udruga Mediteranski kiparski simpozij tj njeni članovi, koji svojim volonterskim radom čine ovaj Park ljepšim mjestom za boravak, odlučili smo se na izradu i postavljanje tabli o pravilima ponašanja kako bi još jednom ukazali na važnost zaštite prostora i umjetničkih dijela.

Odluke o komunalnom redu Grada Labina i Općine Sv. Nedelja definirale su što se smije a što se ne smije raditi na javnim zelenim površinama, stoga smo isto objedinili na tabli i na jednostavan način pokušali prikazati kako se brinuti o Parku.