04.03.2024.

Slavko Batelić ( 1949. – 2024. )

Slavko Batelić ( 1949. – 2024. )
Danas smo na posljednje počivalište ispratili labinskog arhitekta Slavka Batelića (1949. – 2024.).
U sklopu djelovanja Udruge Mediteranski kiparski simpozij i istoimene manifestacije bio je član Stručnog savjeta i suradnik u prostornom postavu skulptura. Suautor je idejnog rješenja informativnog centra Kocka zajedno s pok. Josipom Diminićem.
Zahvaljujemo mu na doprinosu u razvoju Parka skulptura Dubrova i manifestaciji Mediteranski kiparski simpozij na kojem je radio dugi niz godina.
Na reprodukciji (autor Branimir Baković) iz 1995. možemo vidjeti Slavka s kolegom slovačkim kiparom Jozefom Jankovićem (na slici desno) i suradnikom (na slici lijevo) kamenoklesarom Jankom Mošnja prilikom izrade skulpture Raspelo koja je 1995. postavljena u sklopu gradnje Komemorativnog centra čiji je Slavko autor.
Iste godine u Malom kazalištu održano je predstavljanje i druge skulpture nastale na 23. kiparskom simpoziju, skulpture Josipa Diminića Put do oltara u prolazu.
Spomenuti tandem Batelić/Diminić sukreirali su idejno rješenje Kocke na Dubrovi koje se nalazilo na deplijanu izrađenom povodom 30. godina Mediteranskog kiparskog simpozija (reprodukcija).
Dragi Slavko, počivaj u miru.
“Gle na nebu
koliko je zvizdi
a jena od njih
samo za te gori” L. Morosin
Iskrena sućut tvojoj obitelji i prijateljima.