05.03.2024.

Međunarodni disc golf turnir, Park skulptura Dubrova, Labin 6.-7. travnja 2024.

Međunarodni disc golf turnir, Park skulptura Dubrova, Labin 6.-7. travnja 2024.

Disc golf je sport sa tradicijom od preko 50 godina, a najpopularniji je u SAD – u, Kanadi te Sjevernoj i Zapadnoj Europi .

Ovaj sport najlakše je opisati kao urbanu verziju golfa koja se umjesto palicom i lopticom igra s plastičnim frizbijem, a umjesto rupe u tlu meta su posebni koševi. Disc golf tereni se uređuju na ravnim, brdovitim ili planinskim površinama koje u pravilu kombiniraju otvorene livade, pojedinačna stabla i šume te se mogu pronaći u 79 država diljem svijeta.

Danas se ovim sportom u svijetu bavi preko 2 miljuna ljudi pri čemu ih 133.000 koji redovito sudjeluju u natjecanjima. Dics golf natjecanjima kordinira svjetsko udruženje igrača Professional Dics Golf Association dok je krovni svjetski savez World Flying Disc Federation, član globalnog svjetskog sportskog udruženja Association of IOC Recognised International Sports Federations.

Disc Golf Pro Tour je najviši svjetski rang natjecanja, a sastoji se od 25 turnira koji se igraju u SAD – u i Europi uz visok nivo produkcije, te prijenose uživo sa svakog natjecanja koje zaljubljenici u sport mogu pratiti putem streaming platforme Disc Golf Network.

Oprema za disc golf je standardni dio asortimana u sportskim trgovinama .

U Hrvatskoj je od 2012. godine pa do danas organizirano 104 međunarodna disc golf turnira na kojima je sudjelovalo više od 1.000 različitih natjecatelja koji su pristigli iz više od 30 država.

Turnir koji će se održavati 6. i 7. travnja u Parku skulptura Dubrova ističe se kao prvo značajnije međunarodno disc golf natjecanje na području cijele Jadranske obale. Organizator turnira je varaždinska tvrtka Lagoda disc golf, dok je lokalni kordinator u provedbi turistička agencija Atlas Rabac. Partneri u provedbi su Turistička zajednica Labin – Rabac te Park skulptura Dubrova.

Dolazak sudionika predviđen je u četvrtak 4.4. i petak 5.4. kada će teren biti otvoren za trening. Samo natjecanje odvijati će se kroz igru u tri runde i to dvije u subotu 6.4. te treća u nedjelju 7.4. uz predviđen završetak službenog djela natjecanja do 16 sati.

 

Vidimo se ubrzo 🙂