30.09.2023.

ŠETNJA PARKOM SKULPTURA DUBROVA

ŠETNJA PARKOM SKULPTURA DUBROVA
U sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma 2023. pridružite nam se u besplatnoj vođenoj šetnji Parkom skulptura Dubrova koja počinje u 11 sati u nedjelju 1.10.2023.
Najave na >> info@parkdubrova.eu
O Parku
U cilju revitalizacije barokne palače Franković-Vlačić tj. Stancije Dubrova, skupina umjetnika i povjesničara umjetnosti, uz podršku lokalnih vlasti, pokreće kiparsku rezidenciju (engl. art residence) kojoj su dali naziv “Mediteranski kiparski simpozij”.
Kao osnovni materijal odabiru istarski kamen, izrazite čvrstoće i trajnosti. Značajna umjetnička produkcija pokrenula je potrebu za izlaganjem kamenih skulptura izvan dvorišta Stancije. Tada nastaje “Park Skulptura Dubrova” koji se prostire na 33 hektara površine, djelomično okružen istarskim suhozidom. U Parku možete pronaći preko 70 skulptura renomiranih hrvatskih i svjetskih umjetnika, koji su od 1970-ih stvarali pod okriljem “Mediteranskog kiparskog simpozija”.
Poseban doživljaj pružit će vam šetnja po prostorno-umjetničkom radu naziva “Bijela cesta” sastavljenim od dosada realiziranih 16 dionica jednake dužine, ali i odmor u amfiteatru pod nazivom “Dolac”. Istražujući obalu istočne Istre, od Pićna pa sve do Rapca, možete susresti kamene skulpture nastale upravo na Dubrovi.
Parkom će vas voditi predsjednica udruge Mediteranski kiparski simpozij, Renata Kiršić Veselica koja će vas upoznati s najznačajnijim događajima i umjetnicima te s budućim planovima u razvoju parka, ali i s idejama pozvanih umjetnika koji sudjeluju na 45. Mediteranskom kiparskom simpoziju naredne godine.
Lokacija susreta i piće dobrodošlice očekuje vas u 11 sati, u nedjelju 1. listopada ispred info centra Kocka na Dubrovi. Vodstvo je osigurano na hrvatskom jeziku. Događaj je dio programa Svjetskog dana turizma u organizaciji Upravnog odjela za turizam Istarske županije.