22.07.2021.

Šetnja Parkom i upoznavanje s umjetnicima

Šetnja Parkom i upoznavanje s umjetnicima

U srijedu 28. srpnja 2021. godine Turistička zajednica Grada Labina u suradnji sa Udrugom Mediteranski kiparski simpozij organizira interpretativnu šetnju u kojoj će posjetitelje, vodičkinja i povijesničarka umjetnosti, Vedrana Juričić upoznati s važnosti i značajem Parka skulptura na Dubrovi. Posjetitelji će moći upoznati umjetnike i pratiti proces stvaranja skulptura koje će nastati u sklopu 43. Mediteranskog kiparskog simpozija, a na kojem sudjeluju hrvatski kipari Eros Čakić, Siniša Majkus i Mirko Zrinščak.

Šetnja započinje ispred informativnog centra Kocke na Dubrovi (Štrmac 85) u 19:00 sati i traje do 21:00 sat, a održati će se na hrvatskom jeziku.

Budući da je radi epidemioloških razloga broj posjetitelja ograničen za Interpretativnu šetnju potrebna je prijava na mail: tzg.labin@pu.t-com.hr ili telefonski na broj telefona 052/ 855 560 do utorka 27. srpnja 2021. godine.

Park skulptura Dubrova prostire se na preko 33 ha površine, a s 67 kamenih skulptura, 16 dionica Bijele ceste te dva autorska djela Amfiteatrom Dolac i informativnim centrom Kocka, slovi za jednog od najljepših hrvatskih parkova skulptura. Idealno je mjesto za uživanje u harmoniji umjetnosti i prirode, djelomično je okruženo suhozidom, s prirodnim udolinama te bogatom i raznolikom karakterističnom mediteranskom florom.