26.07.2021.

Eros, Siniša i Mirko – dobrodošli!

Eros, Siniša i Mirko – dobrodošli!

Mediteranski kiparski simpozij ove se godine u Parku skulptura Dubrova održava od 24. srpnja do 14. kolovoza 2021. Hrvatski kipari Eros Čakić, Siniša Majkus i Mirko Zrinščak stvarati će svoje skulpture kroz tri tjedna u Parku skulptura Dubrova kraj Labina.

43. izdanje Simpozija na Dubrovi započelo je večerom dobrodošlice za autore koju je organizirala Udruga Mediteranski kiparski simpozij s predstavnicima sponzora i donatora ovogodišnjeg izdanja simpozija. U intimnom okruženju, dobrodošlicu autorima zaželjela je predsjednica Udruge Mediteranski kiparski simpozij Renata Kiršić, a u svojem pozdravnom govoru naglasila je: “ Čast i zadovoljstvo nam je što vas možemo ugostiti u Parku skulptura Dubrova u sklopu 43. Mediteranskog kiparskog simpozija. Hvala vam što ste prihvatili poziv za sudjelovanje i što ćete boraviti i stvarati vaše skulpture koje će obogatiti našu zajednicu. Zahvaljujem svim donatorima i sponzorima koji su prepoznali značaj našeg krovnog programa. Dobro nam došli!”.

Direktorica TZ Labin kao i zamjenica direktorice TZ Općine Sveta Nedelja autorima su uručile prigodne poklone dobrodošlice lokalnih proizvođača kako bi autorima prezentirale ono najbolje što nudi Labinština.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Valter Glavičić “Želim vam još jednom zaželjeti dobrodošlicu u Labin, u Park skulptura Dubrova i poželjeti ugodan rad. Izrazito nam je drago da ste sa nama, da možemo pratiti vaše stvaralaštvo i nadam se da ćete se u Park i Labin nastaviti vraćati. Organizatoru čestitam na uspješnoj organizaciji 43. Mediteranskog kiparskog simpozija, naše najznačajnije likovne manifestacije. Pozivam građane i posjetitelje Labina da prate rad umjetnika. – rekao je gradonačelnik Valter Glavičić na dobrodošlici umjetnicima.

U srijedu 28. srpnja sa početkom u 19.00 sati organizira se prva šetnja Parkom i upoznavanje s umjetnicima uz vodičkinju Vedranu Juričić, o čemu možete čitati OVDJE.

Servisne informacije za posjetitelje

Grupne posjete nužno je najaviti na službeni mail organizatora info@parkdubrova.eu. Tijekom posjeta Parku molimo da poštujete Pravila ponašanja. Park skulptura će u razdoblju trajanja simpozija čuvati tvrtka GARD. Zadržavanje u grupama tijekom noćnih sati u Parku i oko informativnog centra nije dozvoljeno bez prethodne dozvole Organizatora te se mole svi posjetitelji da javnoj imovini pristupaju s nužnom pažnjom. Na području rada autora ograničen je boravak i kretanje zbog sigurnosti posjetitelja i provedbe epidemioloških mjera.

Program 43. Mediteranskog kiparskog simpozija sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija RH, Istarska županija Odjel za kulturu i zavičajnost, Grad Labin, Općina Sveta Nedelja, Grad Pula, TZ Labin, TZ Općine Sveta Nedelja, a glavni sponzor programa je Hrvatska elektroprivreda d.d. uz glavnog donatora materijala tvrtka Kamen d.d. iz Pazina. Udruga Mediteranski kiparski simpozij korisnik je Institucionalne podrške za razvoj I/ili stabilizaciju udruge Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.