28.09.2021.

PROVEDITE AKTIVNI VIKEND U PARKU SKULPTURA DUBROVA

PROVEDITE AKTIVNI VIKEND U PARKU SKULPTURA DUBROVA

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma 2021. udruga Mediteranski kiparski simpozij te partneri Turistička zajednica Grada Labina i Turistička zajednica Općine Sveta Nedelja udružili su snage i organiziraju radionicu gradnje suhozida koja će se održati 2.10. (subota) i 3.10. (nedjelja) od 11 do 17.00 sati.

Prijave su obavezne i mogu se izvršiti putem linka najkasnije do 1.10. do kraja dana.

Nakon uspješnih radionica obnove i gradnje suhozida u Parku koje su se odvijale lanjske godine, ove smo godine odlučili upravo s tom aktivnosti obilježiti Svjetski dan turizma, čija je tema “Turizam za uključiv razvoj”, a suhozid je upravo to – slavi tradiciju, njeguje baštinu, uključuje ljude svih dobi i ne mari za vještine, na svježem zraku u jedinstvenom ambijentu Parka skulptura Dubrova. – izjavila je Renata Kiršić, predsjednica Udruge.

Ovogodišnju će grupu voditi majstor suhozidne gradnje Alen Čikada, a obnavljat će se suhozid koji omeđuje Park paralelno sa šetačkom rutom koja prolazi kraj skulptura Miroslava Šuteja, Peruška Bogdanića pa sve do Trona Ivana Kožarića kiparice Marije Ujević.

Radionica se održava u sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma u Istri u organizaciji Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Provedite vikend u Parku i otkrijte njegove čari!

#svjetskidanturizma2021 #WTD2021 #budimoodgovorni

“Park Skulptura Dubrova” sintetizira prirodu i likovno stvaralaštvo kao jedinstveno umjetničko djelo te slovi za jedan od najpoznatijih parkova skulptura na otvorenom na području Republike Hrvatske. Više na www.parkdubrova.eu