01.06.2021.

Inklunzivna kultura u Parku skulptura

Inklunzivna kultura u Parku skulptura

U Parku skulptura Dubrova ugostili smo članove i štićenike udruge Društvo za istraživanje i potporu te udruge osoba sa intelektualnim teškoćama SRCE iz Rijeke koji su nam u višesatnoj radionici pomogli u obnovi suhozida koji se nalazi u ulazu u Park iz smjera Vineža. Suhozid smo počeli obnavljati lanjske godine u sklopu projekta “Gradimo Park!” gdje je obnovljeno 30-ak metara suhozida, a nastavili smo prošlog tjedna gdje smo obnovili 2 metra i usput posadili sukulente.

Osim radno-okupacijskih aktivnosti na uređenju Parka, upoznali smo posjetitelje sa Parkom i novom skulpturom čiji je autor Denis Kraškovič, a koja je nastala u sklopu 42. Mediteranskog kiparskog simpozija.

Trodimenzionalna umjetnost koja naš Park čini specifičnim korisna je za učenje i doživljaj umjetnosti kroz više osjetila što je od izrazite važnosti za osobe sa posebnim potrebama i njihovo uključivanje u kulturno-umjetničke tokove.

U provedbi aktivnosti sudjelovale su i ESS volonterke udruge Alfa Albona. Program razvoja publike provodimo uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH.

Autor fotografija: Mirko Jovičić